Regionieuws

Er worden pannen en messen langs de deur aangeboden …

Er worden pannen en messen langs de deur aangeboden …

 

*Verzoek om dit bericht te delen*

Ze zijn er weer: Mensen die aan de deur messen en pannen willen verkopen. De pannen en messen worden met een heel mooi verhaal voor heel veel geld verkocht. Vaak zijn deze pannen en messen van bedenkelijke kwaliteit waardoor de verkoper veel geld in zijn zak kan stoppen.
Op maandag 9 oktober is er een verkoper actief geweest in Geldermalsen. Hij reed in een grijs/blauwe BMW 2. Deze Nederlandse man was netjes gekleed en in het begin zeer vriendelijk tegen zijn potentiële koper. Toen de verkoper door kreeg dat de verkoop van zijn pannen en messen niet ging zoals hij bedacht had werd hij onvriendelijker. Uiteindelijk heeft de verkoper de kopende partij zover gekregen om twee pannen en een messen set voor 1100 euro te verkopen. De vraagprijs was in eerste instantie 1495 euro.

Trap er niet in!

Mocht u een dergelijk verkoper aan de deur krijgen en u wilt toch graag goederen bij hem of haar kopen vraag dan altijd naar een legitimatiebewijs. Noteer de gegevens of maak er een foto van. Spreek vooraf duidelijk af wat de kosten zijn en wat daarvoor geleverd wordt. Niet onbelangrijk is om te kijken wat de kwaliteit van de goederen zijn. U zou even op Google kunnen kijken of er iets over geschreven staat op internet voor een vergelijkend warenonderzoek. U bent tot niets verplicht maar als uiteindelijk een overeenkomst is gesloten waarbij betaald is voor de geleverde goederen is er niets meer aan doen.

Ons advies
Als u toch veel geld uit wilt geven aan een goede pannenset of messen set koop deze bij een gespecialiseerde winkel. Daar kunnen ze uitleg geven over de kwaliteit en u weet zeker dat u waar voor uw geld heeft.

Django van Ekeren

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top
Close